Какво представлява застраховката Автокаско в България

  В България, застраховката Автокаско или Каско е доброволна автомобилна застраховка. Тя поема финансовите разходи при възникване на щета по Вашия автомобил, независимо от това, по чия вина са нанесени щетите при евентуално пътно-транспортно произшествие. Застраховката покрива също щети, възникнали вследствие на природно бедствие, кражба, грабеж и злоумишлени действия от трети лица. Превозните средства може да бъдат застраховани допълнително и срещу взривяване, умишлен палеж и др.

     Клиентът може да избира между възстановяване на направените от него разходи по ремонт на автомобила и ремонт на автомобила в т.нар. доверен сервиз. Това означава, че клиентът сам избира сервиз, в който да му бъде ремонтиран автомобила и не се занимава с доказване на направените от него разходи пред застрахователя .

   Застраховката се сключва главно за моторни превозни средства с българска регистрация, но при определени условия от страна на застрахователя може и за превозни средства с чуждестранна регистрация.

    Цената на застраховката Автокаско зависи основно от стойността за която е застрахован автомобила (според вида, марката и техническите си характеристики). Определящи фактори са също териториалната валидност (за събития, настъпили на територията на България или за събития в други държави), наличие на предходни щети, начините на плащане – еднократно или разсрочено, и др.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *